Thuis » Klimaatverandering

Inheemse volkeren de actie wereldwijde vraag over klimaatverandering

Geplaatst byShinji_Harper op dinsdag, april 21, 2009
Imprimir
Geen reacties


Oaxaca, México.- Onder de Wereld Dag van de Aarde, de leiders van de inheemse volkeren in meer dan 80 landen eiste maandag dat meer aandacht zal geven aan het probleem van de klimaatverandering die de hele wereld treft.

Het verzoek werd gedaan tijdens de eerste dag van de Top van inheemse volkeren over klimaatverandering zal worden gehouden in de Amerikaanse stad van Anchorage, Alaska.

De meer dan 400 deelnemers aan het evenement overeengekomen om te eisen dat regeringen over de hele wereld het beleid om de uitstoot van broeikasgassen, de belangrijkste oorzaak van de opwarming van de aarde tegen te gaan.

"Inheemse volken zijn het minst verantwoordelijk zijn voor de wereldwijde problemen veroorzaakt door de klimaatverandering, maar zal zeker het meest te lijden van de gevolgen", zei de voorzitter van de Top van inheemse volkeren, Patricia Cochran.

De inheemse leider kondigde ook aan dat de definitieve afrekening, op vrijdag worden gepresenteerd op de laatste dag van de vergadering in Anchorage, door de voorzitter van de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties, Miguel d'Escoto wordt ondertekend.

  De top, die wordt gehouden tot en met vrijdag, proberen om de standpunten en voorstellen over milieukwesties van de 350 miljoen mensen (6% van de wereldbevolking) beschouwd inheemse en zijn verspreid over een 5000 verschillende groepen te verenigen.

Het gemeenschappelijk standpunt om in december in Denemarken, waar de conferentie van de Verenigde Naties (VN) de klimaatverandering zullen worden gemaakt ook zal worden besproken worden gepresenteerd, het nieuwsportaal van Telesur gemeld. (Met de informatie van News Agency Bolivariana)

El cambio climático con efectos también en los terriotiros de los pueblis originarios del mundo, entre ellos contra la agricultura tradicional.

Klimaatverandering heeft ook gevolgen op de pueblis afkomstig terriotiros wereld, ook tegen de traditionele landbouw.

hotmail e-mail [?]


Commentaar van het artikel!

Schrijf je reactie, of trackback van je eigen site. U kunt ook abonneren op deze reacties via RSS .

Geen wangedrag wordt getolereerd. Geen spam.

U kunt deze tags gebruiken:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Deze site is toegestaan ​​om te gebruiken Gravatar .