Thuis » Klimaatverandering

Inheemse volkeren van de wereld vraag actie tegen klimaatverandering

Geplaatst door @ Shinji_Harper op dinsdag 21 april, 2009
Imprimir
No Comments


Oaxaca, Mexico -. In het kader van de Wereld Dag van de Aarde, het dorp leiders uit meer dan 80 landen eisten maandag dat er meer aandacht zal besteden aan het probleem van de klimaatverandering die de hele wereld treft.

Het verzoek werd gedaan tijdens de eerste dag van de Inheemse Volkeren top over klimaatverandering zal worden gehouden in de Amerikaanse stad Anchorage, Alaska.

De meer dan 400 deelnemers aan het evenement afgesproken om te eisen dat overheden wereldwijd beleid om de uitstoot van broeikasgassen, de belangrijkste oorzaak van de opwarming van de aarde te voorkomen.

"Inheemse volken zijn het minst verantwoordelijk zijn voor de wereldwijde problemen als gevolg van de klimaatverandering, maar zal zeker het meest te lijden van de gevolgen," zei de voorzitter van de Inheemse Volkeren Summit, Patricia Cochran.

De Indiase leider kondigde ook aan dat de slotverklaring volgende week vrijdag zal worden gepresenteerd op de laatste dag van de vergadering in Anchorage, door de voorzitter van de Algemene Vergadering van de VN, Miguel d'Escoto wordt ondertekend.

  De top, die wordt gehouden tot en met vrijdag, zal proberen om de standpunten en voorstellen op het milieu van de 350 miljoen mensen (6% van de wereldbevolking) beschouwd als inheemse en die zijn verdeeld over 5000 verschillende groepen te verenigen.

Het gemeenschappelijk standpunt in Denemarken, waar de conferentie van de Verenigde Naties (VN) de klimaatverandering zal plaatsvinden zal ook worden besproken in december zal worden gepresenteerd, zei de nieuwsportaal Telesur. (Met de informatie uit de News Agency Bolivariaanse)

El cambio climático con efectos también en los terriotiros de los pueblis originarios del mundo, entre ellos contra la agricultura tradicional.

Klimaatverandering heeft ook gevolgen op de pueblis afkomstig terriotiros wereld, ook tegen de traditionele landbouw.

hotmail e-mail [?]


Commentaar van het artikel!

Plaats een reactie, of trackback van je eigen site. U kunt ook abonneren op deze reacties via RSS .

Geen ongepast gedrag wordt getolereerd. Geen spam.

U kunt deze tags gebruiken:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Deze site mag starten Gravatar .