Thuis » Gezondheid

Ze bieden medische zorg aan berggemeenschappen

Geplaatst door fortino op dinsdag 16 augustus, 2011
Imprimir
Geen reacties


Oaxaca. Mexico. Met een totaal van 150 duizend pesos, verkregen middelen voor de eerste plaats in de oproep op "beheersovereenkomsten" aperturada in februari van dit jaar door de Algemene Directie Kwaliteit en Gezondheidsvoorlichting (DGCES) hebben bereikt, zullen groepen worden gevormd Wederzijdse Help (GAM) voor de preventie van chronische degeneratieve ziekten.

Project dat de burgers van Santa María 275 Totomoxtla, evenals 925.000 gebruikers van de naburige steden zoals San Pedro Yolox, San Martin Buenavista, San Francisco la Reforma, La Soledad Tectitlán, Santa Catarina Yahuio, San Sebastian en Santa Maria Guiloxi zullen profiteren Yahuiche.

Die de aankoop van inputs zoals twee hometrainers, twee trap klimmers, een gemotoriseerde loopband, schaal met stadiometer, met meter meter cholesterol, triglyceriden en glucose, een bloeddrukmanchet voetstuk, twee kits exploratie.

Naast twee stethoscopen, videoprojector, laptop, laserprinter, 40 stapelstoelen, samen met een digitale camera, dit om patiënten te controleren en activiteiten helpen de hoge incidentie van diabetes mellitus, systemische arteriële hypertensie implementeren , dyslipidemie, metabool syndroom en obesitas.

Dit werd gemeld door de arts die verantwoordelijk is voor dit project, Gilberto Zeferino Alava Hernandez, manager van mobiele medische brigade nr. 11, behorend tot de sanitaire District Number Six "Sierra", waarin wordt uitgelegd dat de GAM worden gevormd tussen de 25 tot 40 leden, met de belangrijkste doelstelling om de kwaliteit van leven te verbeteren door middel van een gezonde levensstijl.

Hij zei dat op dit moment de bevolking heeft een telling van 40 patiënten gediagnosticeerd met diabetes mellitus, 38 met hypertensie en twee met obesitas, dus zei hij het noodzakelijk om controlemaatregelen en preventie te versterken, door middel van educatieve workshops over het gebruik van de meter, het nemen van de bloeddruk, gezond koken, zelf-motivatie en het gevoel van eigenwaarde, onder anderen.

In dit verband, zei dat de gemeenschap van Santa Maria Totomoxtla behorende tot het district Ixtlan de Juarez ligt op een afstand van 280 kilometer van de stad Oaxaca, als acht uur afstand, heeft 57 begunstigde families van Oportunidades en andere 50 gezinnen zijn aangesloten bij Seguro Popular.

Intussen is de nationale leider, Hermenegildo Cruz López Hernández Alaves gefeliciteerd voor het aantonen van maatschappelijke betrokkenheid bij de uitvoering van strategieën die leiden tot voordelen voor de bewoners van dit gebied.

En is dat over zijn 11 jaar in de Health Services van Oaxaca (SSO), de arts is bekend voor het verkrijgen van diverse onderscheidingen op dit gebied, met name, in 2002 won hij awards en certificaten door het hijsen van witte vlaggen op drie locaties van San Martin Buenavista, San Francisco en Santa Maria la Reforma Totomoxtla.

Ook in 2004 werd hij erkend door de staat en federale niveau hebben gecrediteerd als medische brigade voor de beste inzet en kwaliteit, in 2010 is de categorie "A" verworven in het stimulus-programma en de kwaliteit van de prestaties van gezondheidswerkers.

In datzelfde jaar ontving hij van de directeur-generaal van Quality and Health Education, Rafael Santana Mondragón, erkenning door het winnen van de eerste plaats als een schepper en deelnemer aan de poster getiteld "burgerparticipatie Aval in de zorg voor zwangere vrouwen" concludeerde hij.

hotmail e-mail [?]


Commentaar op artikel!

Plaats een reactie, of trackback van je eigen site. U kunt ook abonneren op deze reacties via RSS .

Geen ongepast gedrag wordt getolereerd. Geen spam.

U kunt deze tags gebruiken:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Deze site mag starten Gravatar .