Hem » Justice

Avvisar 22 § Högsta domstolen åsikt; Mariano Azuela, förhandlade att nå CNDH

Postat av @ Shinji_Harper den Tisdag 6 oktober, 2009
Imprimir
Inga kommentarer


 

 

Lilia G Torren

 

Oaxaca, Mexiko. -    Ledningen för 22 § SNTE   förkastade yttrande från Högsta domstolen (SCJ)   om det gäller brott mot mänskliga rättigheter under den sociala konflikten 2006.

 

, utilizó como moneda de cambio Azael Santiago Chepi, rapporterade att domaren Mariano Azuela Güitrón som utfärdade förslag till yttrande, som används som valuta   orätt   begåtts mot folket i Oaxaca   med ultra konservativa Calderón statliga sektorer och PRI   att bana väg för hans kandidatur   som chef för den nationella kommissionen för mänskliga rättigheter.

 

 

El líder magisterial, Azael Santiago Chepi y el pleno de la dirigencia de la Sección 22

Läraren ledare, Azael Santiago Chepi och full av ledning av 22 §

Vid en presskonferens, läraren ledaren   Han sade att lärare och sociala organisationer som deltagit i förtryck   2006 och 2007, starkt förkasta   detta yttrande   det är uppenbart att de kommer att hålla angriparna ostraffat.

 

Han noterade att   med detta yttrande, det högsta organet för rättvisa i landet, "godkändes   igen att institutioner kränker rättigheterna för samhället för i dag är att simulera och skydda, de representerar makt, inte bara i fråga om Oaxaca, men i många andra. "

 

 

Som 22 §, sade han, kommer kravet att förbli   att rättvisa och straffa de ansvariga, därför,  

 

Han meddelade att denna brist på engagemang för den speciella domare ye Azuela Guitron, som syftar till att föreviga sig på offentliga inlägg miljonärer löner   22 § skall använda internationella forum för att säga upp de åtgärder i Högsta domstolen och fortsätter att kräva rättvisa och straff för de ansvariga.

 

 

Han sade också att nästa tillstånd montering, lärarna, jag analyserar de lagliga kanaler för att svara på "den nya angrepp av rättsväsendet mot den sociala rörelsen i Oaxaca.

 

 

I detta avseende, sade som säkert yttrande Azuela Guitron, svarar på en strategi för staten att fortsätta att undertrycka varje socialt missnöje i landet, brutit mot de konstitutionella rättigheterna för alla medborgare.

 

 

Han varnade för att kollapsen av regeringen i Felipe Calderón   ekonomiska, politiska, sociala, miljömässiga, och nu i   inom rättsväsendet, förutspår   denna institutionaliserade förtrycket, kan släppa loss på kort sikt "kan leda oss till mer komplicerade scenarier."

 

 

hotmail email [?]


Kommentera artikeln!

Lämna en kommentar, eller trackbacka från din egen webbplats. Du kan också prenumerera på dessa kommentarer via RSS .

Inget olämpligt beteende tolereras. Ingen spam.

Du kan använda dessa taggar:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Denna webbplats har rätt att använda Gravatar .