Home » Art

Idag Symphony konsert i gudavärlden Oaxaca San Miguel

Postat byShinji_Harper den Lördag 31 Oktober, 2009
Imprimir
Ingen kommentar


 

 

Miranda SALAS

 

Oaxaca, Mexico City Oaxaca symfoniorkester (OSO), kommer de troende avvek från den allmänna pantheon, en konsert med Mozarts Requiem   Lördag kl 22:30 pm.

 

 

Concierto para los difuntos del panteón San Miguel

Konsert avliden Pantheon San Miguel

Under ledning av maestro Javier García Vigil, bland gravstenar, gravar, blommor, ljus och rökelse, OSO musikerna, också främja bevarandet av traditionen av Day of the Dead   i Oaxaca.

 

Tonerna av "Requiem Mass i d-moll (K. 626)" av Wolfgang Amadeus Mozart kommer att översvämma salar Pantheon San Miguel.

 

I en högtidlig händelse runt Oaxacan traditionen att göra en dödskult och påminna din trogna, kan Oaxaca och turister bevittna den stora prestation att OSO musiker och röster "Coral Harmonnia" som den odödliga musiker Wolfgang Amadeus Mozart skapade utifrån de latinska texter för katolska liturgiska handlingen med i dödsfall.

 

 

Den dödsmässa är, i sig, en begravning massa, liturgiska tjänst för den katolska kyrkan, som brukar hållas före begravningen och sorg i åminnelse. "Requiem aeternam dona eis" ("Herre ge dem evig vila") är den första meningen i "Introit" av massan, och det är att det tar sitt namn och, i förlängningen, musik komponerad för en sådan tjänst.

 


Representationen och bilden av en symfoniorkester är människorna med sin naturlighet vilken del. Den kulturella mångfalden av folket i Oaxaca, manifesteras i de mänskliga komponenter som formar; 16 språk är fyllda med sina magiska ljud och bördiga utrymme av skönhet i sin största och mest varierade samlingen. Är det så att det finns städer och regioner där den stora majoriteten av dess folk har spelat någon gång i sitt liv kommer att bli ett musikinstrument och även varför de Oaxacan folket, är musiken en del av cykeln av liv i Oaxaca?

 


Den har etablerat presentationen i Oaxaca Opera högsta nivå, som omfattar alla konstnärliga och tekniska krav. Titlarna som presenteras är de samma som gör programmering av stora operahusen: Traviata, Carmen, Barberaren i Sevilla, Elixir of Love, "Trollflöjten", bland andra.

Coral HarmonniaFue grundades 1980 och har framträtt vid Palace of Fine Arts, Sala Nezahualcoyotl, Museum of Anthropology, Franz Mayer Museum, Chapultepec Castle Alcazar, Carlos Chavez Hall, Nationalmuseum för Viceroyalty av Tepozotlán Santa Teresa Antigua, Colonial Art Gallery i San Diego, National Art Museum, Hellenic Institute och gruv palatset.

 


Han har framträtt i delstaterna Mexiko, Guanajuato, Guerrero, Jalisco, Michoacan, Morelos, Oaxaca, Puebla, Querétaro, Sinaloa, Tabasco, Tlaxcala och Veracruz. I utländska konserter i Frankrike verk Schweiz, Spanien, Italien, Holland, Tyskland och Ungern. Nyligen deltog i International Choral Festival 2008 i Cusco Peru.


Han har deltagit i operor: Trollflöjten, L'elisir d'amore, Rigoletto, Böhmen, La Traviata, i samarbete med National Conservatory, Musikhögskolan, den Oaxacan Institutet för kulturer och National Arts Centre.

 


Samma konsert kan avnjutas i en andra presentation vid den majestätiska kyrkan Santo Domingo i den första november kl 20.00

 

 

 

hotmail email [?]


Kommentera artikeln!

Lägg till din kommentar, eller trackback från din egen webbplats. Du kan också prenumerera på dessa kommentarer via RSS .

Inget olämpligt beteende tolereras. Ingen spam.

Du kan använda dessa taggar:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Denna webbplats har rätt att använda Gravatar .