Hem » Konst

Idag Symphony konsert i gudavärlden Oaxaca San Miguel

Postat av @ Shinji_Harper på lördag, oktober 31, 2009
Imprimir
Inga kommentarer


 

 

Miranda SALAS

 

Oaxaca, Mexiko -. Oaxaca symfoniorkester (OSO), kommer de troende avvek från den allmänna pantheon, en konsert med Mozarts Requiem   Lördag kl 22:30 pm.

 

 

Concierto para los difuntos del panteón San Miguel

Konsert avlidne Pantheon San Miguel

Under ledning av maestro Javier García Vigil, bland gravstenar, gravar, blommor, ljus och rökelse, OSO musikerna, också främja bevarandet av traditionen av Day of the Dead   i Oaxaca.

 

Tonerna av "Requiem Mass i d-moll (K. 626)" av Wolfgang Amadeus Mozart kommer att översvämma salar Pantheon San Miguel.

 

Vid en högtidlig händelse runt Oaxacan traditionen att göra en dödskult och påminna din trogna, och Oaxacan turister kan bevittna den fantastiska prestanda som OSO musiker och röster av "Coral Harmonnia" som den odödliga musikern Wolfgang Amadeus Mozart skapade utifrån de latinska texterna för katolska liturgiska handling med i dödsfall.

 

 

Den dödsmässa är, i sig, en begravning massa, liturgisk tjänst i den katolska kyrkan som i allmänhet genomförs före begravningen, och även i de sorgsna minneshögtider. "Requiem Aeternam dona eis" ("Herre ge dem evig vila") är den första meningen i "Introit" Massans och det finns som tar sitt namn och, i förlängningen, musik komponerad för en sådan tjänst.

 


Representationen och bilden av en symfoniorkester som matchar din naturliga byn som är en del av. Den kulturella mångfalden av folket i Oaxaca, manifesteras i de mänskliga komponenter som form, är 16 språk som fyller dess magiska ljud och fertila skönhet utrymme i sin stor och varierad samling. Därför i Oaxaca byar och regioner där den stora majoriteten av dess folk har spelat någon gång i sitt liv vara ett musikinstrument och även varför de Oaxacan folket, är musik en del av cykeln i livet?

 


Den har etablerat presentationen av operan i Oaxaca högsta nivå, som omfattar alla tekniska och konstnärliga krav. Titlarna som presenteras är de samma som gör programmeringen de stora operahusen: Traviata, Carmen, Barberaren i Sevilla, Elixir of Love, "Trollflöjten", bland andra.





Coral HarmonniaFue grundades 1980 och har framträtt vid Palace of Fine Arts, Sala Nezahualcoyotl, Museum of Anthropology och historia, Museo Franz Mayer, Alcazar slottet Chapultepec, Sala Carlos Chavez, National Museum of viceroyaltyen av Tepozotlán, Santa Teresa Antigua, Colonial Art Gallery i San Diego, National Art Museum, Hellenic Institute och gruv palatset.

 


Han har framträtt i delstaterna Mexico, Guanajuato, Guerrero, Jalisco, Michoacan, Morelos, Oaxaca, Puebla, Querétaro, Sinaloa, Tabasco, Tlaxcala och Veracruz. I utländska konserter i Frankrike verk Schweiz, Spanien, Italien, Holland, Tyskland och Ungern. Nyligen deltog i International Choral Festival 2008 i Cusco Peru.


Han har deltagit i operor: Trollflöjten, L'elisir d'amore, Rigoletto, Böhmen, La Traviata, i samarbete med National Conservatory, Musikhögskolan, den Oaxacan kulturer Institute och National Arts Centre.

 


Samma konsert kan avnjutas i en andra presentation vid den majestätiska kyrkan Santo Domingo på klockan November 20:00

 

 

 

hotmail email [?]


Kommentera artikeln!

Lämna en kommentar, eller trackbacka från din egen webbplats. Du kan också prenumerera på dessa kommentarer via RSS .

Inget olämpligt beteende tolereras. Ingen spam.

Du kan använda dessa taggar:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Denna webbplats har rätt att använda Gravatar .