Hem » Miljö

Centrala dalar, Mixteca och Sierra Sur prioritet i återbeskogning: Corpus

Postat byShinji_Harper på måndag, 31 maj, 2010
Imprimir
Inga kommentarer


Från LEDARE

Oaxaca, México.- I kontinuitet med vården i institutionella frågor bör ge federala och statliga myndigheter i enlighet med dess bestämmelser och operativa regler, den federala lagstiftaren Manuel García Corpus, ordförande för utskottet för indiska angelägenheter, sökt ett närmande tjänstemän från båda nivåerna av regeringen att ge tid till befintliga problemen med representanter för samhället och kommunala varor Central Valley, särskilt inom området för dricksvatten och naturresurser svar.

El diputado federal Manue, García Corpus, en su labor de gestión en comunidades del estado

Rep Manue, García Corpus, där ledningen arbetar i samhällen över hela staten

Till stöd för tjänstemän från staten Water kommissionen, ministeriet för miljö och naturresurser Delad Risk Trust, ministeriet för utveckling av skogsbruket, National Forestry Commission, ministeriet för jordbruk, djurhållning, landsbygdsutveckling, fiske och livsmedel, García Corpus erkände intresset och deltagare engagemang för denna sektor.

Med representanter från Kommunala varor och Ejidales Magdalena Mixtepec, El Trapiche Santa Cruz Mixtepec, San Bernardo Mixtepec, Santiago Tlazoyaltepec Etla, San Agustin Loxicha, Tlalixtac de Cabrera, San Nicolás Quialana, Etla Alto Santo Domingo, San Juan Teitipac, Salvador Anta Fonseca , delegat för SEMARNAT, belyste arbetet för de som ansvarar för naturresurser.

"Vi är beroende av våra skogar för vattentäkt därför enligt konstitutionen, Land Law och Skogsbrukets utvecklings samhället är avgörande för bevarandet av samma del", sade han i närvaro även representanter för gemenskap och Ejido egendom Xoxo Aguayo, Santa María Coyotepec, Santo Domingo Tomaltepec, Yaxe, San Miguel Tilquiapam, San Lorenzo Cacaotepec, San Antonino El Alto, San Juan Coatecas Altas, New Venustiano Carranza, Guadalupe Etla, Santiago Etla, Katarina av Siena, San Sebastián Tutla Santa Lucia del Camino, bland andra.

Statliga tjänstemän överens om vikten av att återställa skogar från återbeskogning kampanjer, inte bara av tall eller ek skrubba men, lågland, claudicifolias, kaktus, bland annat.

"Vi måste skydda, bevara och återställa dem att ge oss miljötjänster, såsom vatten, fånga föroreningar och förhindra markförlust för detta, sade han den federala kongressen definieras och auktoriserade resurser som omfattas av föreskrifter, verksamhetsregler gagn för alla medborgare utan åtskillnad.

Vad är, är att samhällen och ejidos adekvat utnyttja skatteresurser, de är alla mexikaner, på grund av detta, alla samhällen har rätt att ansöka om dessa förmåner, "enades tjänstemän som deltog i Observera att båda programmen Proárbol, bestående av stöd till återplantering och skogsutnyttjande, är utformade för att gynna samhället och dess invånare.

Bidragsgivare till den federala och statliga administrationen betonade vikten av återbeskogning kampanjer eftersom de lidit, detta bidrar till miljön. Det är av denna anledning som denna byrå åtgärd vår prioritet både Central Valley, Sierra Sur och Mixteca.

"Återplantering kräver inte bara växt trädet, men markvård, med diken, bassänger tricheras eller tidens gång har varit deslavando och vi måste stödja gemensamma åtgärder för att inte finnas någon ytterligare försämring och återställa deras områden, återbeskogning och odla dem med direkt stöd eller motsvarande medel från båda nivåer.

hotmail email [?]


Kommentera artikeln!

Skriv din kommentar, eller trackback från din egen sajt. Du kan också prenumerera på dessa kommentarer via RSS .

Inget tjänstefel tolereras. Ingen spam.

Du kan använda dessa taggar:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Denna webbplats har rätt att använda Gravatar .