Hem »Miljö

Centrala dalar, Mixteca och Sierra Sur prioritet i återbeskogning: Corpus

Postat byShinji_Harper den måndag, maj 31, 2010
Inga kommentarer


PRESS-

Oaxaca, México.- I kontinuitet med vården i institutionella frågor bör ge federala och statliga myndigheter i enlighet med dess bestämmelser och verksamhetsbestämmelser, den federala lagstiftaren Manuel Garcia Corpus, ordförande i utskottet för indiska angelägenheter, sökte ett närmande med tjänstemän från båda nivåerna av regeringen att i god tid till de problem som möter representanter för gemenskap och gemensamma tillgångar i Central Valley, i synnerhet när det gäller dricksvatten och naturresurser svar.

El diputado federal Manue, García Corpus, en su labor de gestión en comunidades del estado

Kongressledamoten Manue, García Corpus, i sin förvaltning arbetar i samhällen över hela staten

Till stöd för tjänstemän från staten Water kommissionen, ministeriet för miljö och naturresurser Delad Risk Trust, ministeriet för Skogsbrukets utvecklings, National Forestry Commission, ministeriet för jordbruk, djurhållning, landsbygdsutveckling, fiske och livsmedel, García Corpus, erkände han intresset och deltagare åtagande gentemot denna sektor.

Innan företrädare för kommunala och Ejido Real Magdalena Mixtepec, El Trapiche Santa Cruz Mixtepec, San Bernardo Mixtepec, Tlazoyaltepec Santiago Etla, San Agustin Loxicha, Tlalixtac de Cabrera, San Nicolas Quialana, Santo Domingo Hög Etla, San Juan Teitipac, Salvador Anta Fonseca , företrädare för Semarnat, betonade arbetet för de som ansvarar för naturresurser.

"Vi är beroende av våra skogar för avrinningsområdet därför enligt konstitutionen, fastighetsrätt och skogsbruk Utveckling borgare är viktiga för bevarandet av samma del", sa han i närvaro också av företrädare för gemenskapen och Ejido egendom Xoxo Aguayo, Santa Maria Coyotepec, Santo Domingo Tomaltepec, Yaxe, San Miguel Tilquiapam, Cacaotepec San Lorenzo, San Antonino El Alto, San Juan Coatecas Altas, New Venustiano Carranza, Guadalupe Etla, Santiago Etla, Katarina av Siena, San Sebastian Tutla Santa Lucia del Camino, bland annat.

De statliga tjänstemän överens om vikten av att återställa skogarna från återbeskogning kampanjer inte bara av tall eller ek men även buskar, lågland, claudicifolias, kaktus, bland annat.

"Vi måste skydda, bevara och återställa dem att ge oss miljötjänster såsom vatten, fånga föroreningar och förhindra jord förlust för detta ändamål, betonade Federal kongressen definieras och auktoriserade resurser som omfattas av reglerna, verksamhetsregler gagn för alla medborgare utan åtskillnad.

Vad är, är att samhällen och ejidos ta tillräcklig nytta av skattemedel, samma som alla mexikaner, på grund av detta, alla folkgrupper har rätt att ansöka om dessa förmåner ", instämde tjänstemän som deltar i notera att båda programmen Proárbol, bestående av stöd till återbeskogning och skogsbruk, är utformade för att gynna samhället och dess invånare.

Anställda i federala och statliga administrationen betonade vikten av återbeskogning kampanjer eftersom de lidit, detta bidrar till miljön. Det är därför, i denna växelverkan vår prioritet både Central Valley, Sierra Mixteca och syd.

"Återplantering av skog kräver inte bara växt trädet, men markvård, diken, bassänger tricheras eller tidens gång har varit deslavando och vi måste stödja gemensamma åtgärder för att ingen ytterligare försämring och återställa sin områden, återbeskoga och odla dem med direkt stöd eller motsvarande medel från båda nivåer.

Omdömen

kommentarer

Diskutera artikeln!

Lägg till din kommentar, eller trackback från din egen sajt. Du kan också prenumerera på dessa kommentarer via RSS.

Ingen tjänstefel tolereras. Ingen skräppost.

Du kan använda dessa taggar:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denna webbplats är aktiverad för användning av Gravatar.