Hem » Hälsa

De ger sjukvård till bergssamhällen

Postat byShinji_Harper på tisdag, 16 augusti, 2011
Imprimir
Inga kommentarer


Oaxaca. Mexiko. Med totalt 150.000 pesos, resurs erhållits för att ha uppnått första plats i samtalet på "förvaltningsavtal", som har öppnats i februari i år av generaldirektoratet för hälso- och kvalitetsfrågor Utbildning (DGCES), kommer Grupper bildas ömsesidigt stöd (GAM), för att förebygga kroniska degenerativa sjukdomar.

Projekt som kommer att gynna de 275 invånarna i Santa Maria Totomoxtla samt 925 tusen användare i närliggande städer som San Pedro Yolox, San Martin Buenavista, San Francisco la Reforma, La Soledad Tectitlán, Santa Catarina Yahuio, San Sebastián och Santa María Guiloxi Yahuiche.

Vilket inkluderar förvärv av insatsvaror såsom två stationära cyklar, två trappklättrare, en motoriserad löpband, skalor med stadio, mäta mätare med kolesterol, triglycerider och glukos, en blodtrycksmätare piedestal två fall av prospektering.

Förutom två stetoskop, videoprojektor, laptop, laserskrivare, 40 stapelbara stolar, tillsammans med en digitalkamera, är detta tänkt att övervaka patienter och genomföra aktiviteter som bidrar till att minska den höga förekomsten av diabetes mellitus, systemisk arteriell hypertension , dyslipidemi, metabolt syndrom och fetma.

Detta rapporterades av den läkare som är ansvarig för detta projekt, Gilberto Zeferino Alavés Hernández, chef för mobila medicinska brigad nr 11, som tillhör Sanitary District Number Six "Sierra", förklarar att GAM bildas mellan 25-40 punkter, med huvudsyftet är att förbättra sin livskvalitet genom en sund livsstil.

Han sade att för närvarande befolkningen har en folkräkning av 40 patienter diagnosen diabetes mellitus, 38 med högt blodtryck och två med fetma, så han sa är nödvändigt att stärka kontrollåtgärder och förebyggande genom workshops om hur du använder mätaren, tar blodtryck, hälsosam matlagning, motivation och självkänsla, bland andra.

I detta avseende, sade han att samhället Santa María Totomoxtla tillhör distriktet Ixtlan de Juarez ligger på ett avstånd av 280 kilometer från Oaxacan huvudstaden, vilket motsvarar åtta timmar bort, har 57 mottagarländer familjerna Oportunidades och 50 familjer är anslutna till Seguro Popular.

För sin del den nationella chef, Hermenegildo Cruz López, Hernández Alavés gratulerade för demonstration sociala engagemang i genomförandet av strategier som leder till fördelar för invånarna i området.

Och är att hela hans 11 år i hälso- och sjukvården i Oaxaca (SSO), har läkaren lyfts fram genom att erhålla flera distinktioner på detta område, framför allt, 2002 vann han utmärkelser och certifikat genom upptagande av tre vita flaggor i städerna San Martin Buenavista, San Francisco och Santa María la Reforma Totomoxtla.

Också under 2004 erkändes av staten och federal nivå har krediteras som medicinskt brigad för bästa insats och kvalitet, under 2010 han förvärvat kategorin "A" i stimulansprogrammet och kvalitetsprestanda av vårdpersonal.

Samma år fick han från generaldirektören för hälso- och kvalitetsfrågor Utbildning, Rafael Santana Mondragón, erkännande genom att vinna första plats som en skapare och deltagare i affischen med titeln "Medborgarinflytande Aval i vården av gravida kvinnor" avslutade han.

hotmail email [?]


Kommentera artikeln!

Skriv din kommentar, eller trackback från din egen sajt. Du kan också prenumerera på dessa kommentarer via RSS .

Inget tjänstefel tolereras. Ingen spam.

Du kan använda dessa taggar:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Denna webbplats har rätt att använda Gravatar .